Fudbal

Asmir Begović u velikom meču za Bournemouth stigao do 100. nastupa u dresu Trešnjica

Iskusni bosanskohercegovački golman došao je do velikog jubileja u dresu Bournemoutha upisavši 100. nastup za Trešnjice.

Asmir Begović - SCsport.ba

Bournemouth se bori za ekspresan povratak u Premier ligi, ali sjajno gura i na drugom frontu gdje je stigao do četvrtfinala FA kupa. Koliko je to veliko dostignuće, govori i činjenica da klub nije došao do četvrtfinala od davne 1957. godine.

U meču protiv premijerligaša Burnleya u osmini finala najstarijeg takmičenja na svijetu 100. zvanični nastup za Bournemouth upisao je Asmir Begović.

Trešnjice su mu odale priznanje na društvenim mrežama i čestitale na ovom poduhvatu. Podsjetimo, Begović je najveći trag u engleskom fudbalu ostavio u Stokeu gdje je upisao 160 nastupa i postigao čak jedan pogodak, dok je sa Chelseajem postao prvak Engleske, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh