Region

Vučić tvrdi: Finale Lige Evrope uskoro u Beogradu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je početku radova na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona u Surčinu.

Tom prilikom prvi čovjek Srbije je istakao da će se finale Lige Evrope 2028. godine igrati baš u Srbiji.

„Stadion je na 121 hektar, potrebno je da se pobode 2.400 šipova 20 metara u zemlju, da bi stadion bio stabilan. Imaće 52.000 gledalaca, čeka se odluka, ali mislim da smo dogovorili to sa Čeferinom i Lakovićem, hvala UEFA. Već 2028. se ovdje igra finale Lige Evrope! Narodu ćemo dati da izabere ime. Ja sam mislio da se zove Srbija, daćemo narodu da glasa. Pametniji su ljudi“, rekao je Vučić.

Lokacije stadiona koji će koštati 257 miliona eura, nalazit će se u općini Surčin, kod beogradske obilaznice, tačnije između petlji Surčin-jug i Ostružnica.

U sklopu kompleksa uz stadion, bit će tržni centar, najvjerovatnije i muzej Fudbalskog saveza Srbije i fudbalska akademija. prenosi N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh