Fudbal

Italijanski novinari bez milosti: Loša ocjena za Džeku

Edin Džeko prolazi kroz težak period. Sve turbulencije u Romi su se očigledno odrazile i na igru kapitena bh. reprezentacije.

Edin Džeko - Haber.ba

Rimski klub je odigrao 2:2 sa Fiorentinom, a Džeko nije bio na nivou na kakvom se to od njega očekuje.

Što znači da je iskusni napadač produžio period bez postignutog gola na Olimpicu u ligaškim mečevima.

Dijamant je bio upitan za susret, ali italijanski mediji nisu štedili “devetku” Rome prilikom ocjenjivanja njegovog nastupa protiv Viola.

U prvenstvu kojeg prate prokletstva ne uspjeva prevazići krizu apstinencije: već godinu nije postigao gol na Olimpicu. U ovom slučaju nije bio ni blizu, rečenica je kojom je Corriere dello sport opisao Džekin nastup.

La Gazzetta dello Sport i Corriere dello Sport su mu za partiju protiv Fiorentine dali ocjenu 5, baš kao i Tuttosport. Novinari lista Corriere della Sera su s ocjenom 4 bili još rigorozniji, dok mu je najvišu ocjenu(5,5) dao Tuttomercato.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh