Muzika

Marija Šerifović vozala sina u kolicima, otkrila težak put: ‘Na moju veliku žalost’

Srpska pjevačica Marija Šerifović (39) u petak navečer objavila je da je postala majka i tim je vijestima šokirala regiju.

Marija Šerifović - Screenshot - Youtube

Bebu, sina Marija, rodila je surogat majka u Los Angelesu gdje se i sada pjevačica nalazi, a u svemu joj pomaže i majka Verica. Šerifović je ranije ispričala da je proces odluke dugo trajao. Naglasila je da je potrebno dobro se informirati i oko sebe imati prave ljude.

“Postupak je zahtjeva, i emotivno i financijski, ali nije nemoguć”, poručila je pjevačica. Sada je Šerifović objavila na društvenim mrežama da je sina izvela u šetnju na sunčani dan. Uz snimku je stavila i emotikon plavog srca. “Ljubav je došla. Nebo je osvijetlila najljepša zvijezda mog života. Rodio se Mario. Neka te sine život vodi stazama svojim najljepšim, a ja te svojom ljubavlju čuvam od tuge i od ljudi”, pisala je svojedobno Marija na Instagramu.

Odvjetnik Marije Šerifović otkrio detalje
Marija je nakon što se saznalo da je postala majka, ispričala kroz kakav je težak put prošla da bi dobila sina. “Prvo, važno je da pravno regulirate sve na vrijeme. Zatim slijedi medicinski dio, terapije, vađenje jajnih stanica, njihov transfer. Zatim dobra agencija koja zastupa prava surogat majki i liječnik koji prati trudnoću. Put je dugačak, ali kada postoji velika želja, postoji i način. Velika želja da nekome pružim svu ovu ljubav koju posjedujem, bezrezervno, to je na prvom mjestu”, ispričala je pjevačica.

Objasnila je i zašto se odlučila za surogat majku. “Više sam puta pokušala iznijeti trudnoću i nisam u tome uspjela, na mogu veliku žalost. Zaista ne želim javno objašnjavati zdravstvene razloge za to, ali surogat majčinstvo je konačno bio jedini moj izbor”, rekla je za Blic.

Odvjetnik Strahinja Milovanović istaknuo je da surogat majka nema nikakav kontakt s djetetom koje je rodila, već ga mora, odmah po rođenju, prema potpisanom Ugovoru predati roditelju ili roditeljima s kojima je sklopila ugovor.

“Marijin sin je rođen u Americi, imat će američko državljanstvo, kad dođe u Srbiju i ako se u Srbiji odluči školovati i živjeti, kako će se Zakon odnositi prema njemu”, pitala je voditeljica u jednoj srpskoj emisiji. “S obzirom na to da je to dijete upisano u američke knjige rođenih, moći će ostvarivati sva svoja prava, nema nekih potencijalnih prepreka”, rekao je Marijin odvjetnik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh