Muzika

Švedska, Loreen pobjednica ovogodišnjeg Eurosonga

Švedska pjevačica Loreen s pjesmom ‘Tattoo’ pobjednica je ovogodišnje Eurovizije održane u Liverpoolu.

Osvojila je 583 boda temeljenih na glasovima publike i žirija iz 37 europskih zemalja i Australije. To joj je drugi nastup i druga pobjeda na Euroviziji, nakon 2012. godine.

Drugo mjesto osvojila je Finska, a Izrael treće.

Loreen (40) se muzikom bavi već dvadeset godina, uz muzičku karijeru radila je i kao televizijska voditeljica, producentica i redateljica reality showova, a pobjedom na Eurosongu u svojoj je zemlji pokrenula je trend nebrijanja i pokazivanja dlakavih pazuha,pišu Vijesti

Pobjedom se upisala u anale Eurosonga kao prva dvostruka pobjednica (dvije pobjede dosad je odnio jedino irski kantautor Johnny Logan, i to 1980. i 1987. godine).

Od zemalja regije najbolji je bio Let 3 iz Hrvatske sa pjesmom “Mama ŠČ” koji se plasirao na 13. mjesto, Slovenija s bendom Joker Out i pjesmom “Carpe diem” završila je na 21. poziciji, a predstavnik Srbije Luke Black sa pjesmom “Samo mi se spava” u konačnici se plasirao na 24. mjesto.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh