Film i TV

KAO DA JE NASLUTIO: Legendarni Giga iz “Boljeg života”, glumac Marko Nikolić pred smrt priznao da…

L e g e n d a r n i srpski glumac Marko Nikolić, najpoznatiji po ulozi Gige iz “Boljeg života” preminuo je u srijedu.

Mina i Marko Nikolić - Facebook

Rođen je u Kraljevu 20.10.1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Bio je član je Narodnog pozorišta od 1970. godine. Igrao je u pozorištu, filmu i na televiziji.

Televizijsku popularnost je stekao glavnom ulogom u TV seriji “Bolji život” (1987, 1990), kao i ulogom K a r a đ o r đ a , u nekoliko TV drama i u seriji V u k K a r a d ž i ć. Posljednji projekat na kojem je radio u prošloj godini je humorna serija “Komšije” u kojoj je tumačio uloga Živojina. Doajen srpskog glumišta bio je nagrađivan i ostvario je n e z a b o r a v n e u lo g e na televiziji i u filmovima. KAO DA JE NASLUTIO šta bi se moglo dogoditi, kada je u jednom ne tako davnom intervjuu priznao da strahuje da neće preživjeti ako se bolest vrati. Naime, Nikoliću je prije 4 godine dijagnostikovan karcinom. On se nakon toga odrekao poroka i pristupio liječenju, koje je jedno vrijeme davalo odlične rezultate, ali se kasnije stanje promijenilo.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh