Estrada

Kate Middleton prešutjela je razlog odlaska na operaciju, a evo i zašto

Vijesti da je britanska princeza Kate Middleton završila na operaciji, a da se kralj Charles priprema za svoju objavljene su prije nekoliko dana, u razmaku od nekoliko sati, ali ipak uz velike razlike, o čemu sada pišu tamošnji mediji.

Kate Middleton - Profimedia

Unutar dva sata nakon što je Kensingtonska palača objavila “planiranu abdominalnu operaciju” princeze Kate, Buckinghamska palača objavila je da će kralj biti podvrgnut operaciji povećane prostate – vijest koju je otkrio kako bi potaknuo muškarce da se posavjetuju sa svojim doktorima.

I dok su vijesti o Kateinu zdravlju otkrivene tek nakon što je obavljena njezina operacija, Charlesova je objava stigla prije planiranog zahvata, pa se mnogi pitaju zašto je to tako.

“Bilo je razumno biti otvoreniji u vezi s tim jer bi inače ljudi mogli pomisliti najgore”, rekao je insajder iz palače za magazin People.

Charlesu je kao monarhu zdravstveno stanje od velike važnosti, a njegova odluka da istakne svoju dijagnozu već je imala utjecaja. Naime, njegova objava potaknula je porast od čak hiljadu posto pretraživanja informacija i članaka o povećanju prostate na mrežnoj stranici Nacionalne zdravstvene službe Ujedinjenog Kraljevstva.

Dok se kralj Charles odlučio za transparentnost u vezi sa svojom dijagnozom, princeza Kate (42) odabrala je diskreciju, izražavajući “želju da održi što više normalnosti”, za svoju djecu, princa Georgea (10), princezu Charlotte (8) i princa Louisa (5), kako je navedeno u saopćenju palače. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh