Estrada

Poznata cifra koju je Aleksandra Prijović zaradila u Zagrebu

Aleksandra Prijović (28) je sa pet koncerata u šest dana postala rekorderka u popunjavanju zagrebačke Arene.

U tom periodu kroz Arenu je prodefilovalo oko 90.000 ljudi. Iako Arena za koncerte prima 22.000 ljudi, na Aleksandrinim koncertima bilo je po 150 barskih stolova, što je taj broj smanjilo na oko 18.000 hiljada.

Prijovićeva je za pet koncerata u Zagrebu od prodatih karata inkasirala čak 2 miliona i 780.000 eura.

Od toga treba odbiti troškove kao što je zakup Arene, scenografija, svjetla, bend, stilisttkinja, šminker, frizer, menadžer, igrači, ali i krpice.

Ljudi su sa svih strana stigli na koncerte – iz Njemačke, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine, svih dijelova Hrvatske, a većina je prevoz na vrijeme organizovala.

“I vi idete na Prijovićku? Evo, cijeli dan vozim ljude na koncert. Ima ih iz Bosne, Dalmacije, od svuda. Nikad nisam vidio nešto ovako”, rekao je jedan zagrebački taksista na autobuskom peronu u Zagrebu, u nedelju uveče.

Vlasnici taksi preduzeća uzimali i po 4.000 eura

Prevoznici su ljudima nudili odličnu ponudu – da ih pokupe na kućnoj adresi, odvezu u Arenu, a onda iz iste vrate kući. Cijena? 50 eura po osobi.

“I prije nego što sam objavio prevoz, dobio sam puno upita. Baš su me ‘išamarali’ porukama”, kazao je jedan od vlasnika taksi preduzeća.

“Vozili smo kombijima. Dva kombija za svaki koncert, otprilike 16 putnika po koncertu”, rekao je ovaj čovjek.

“Nešto mladih cura, nešto gospođa u godinama. Ko je bio luđi? Gospođe u godinama, naravno”, rekao je jedan od konobara iz Arene.

Po večeri je radilo 180 konobara, a najviše se naručivalo pivo, dok su se od žestine pili viski i džin.

“Uglavnom su svi ostavljali bakšiš, tako da smo imali sasvim dovoljno”, rekla je konobarica koja je radila svih pet večeri. Ona je otkrila i da su najviše posla imali tokom posljednja dva koncerta, te da se tada “satrali” od posla.

“Prija” noć u hotelu plaćala 400 eura

Iz Turističke organizacije Grada Zagreba rekli su da je tokom Aleksandrina prva dva koncerta broj dolazaka u odnosu na prethodnu godinu bio veći za 22 posto, a broj noćenja veći za 14 posto. Iz Poreske uprave su objasnili kako je teško uporediti zaradu u ugostiteljstvu s prethodnom godinom, jer su zbog inflacije cijene povećane.

Aleksandra Prijović je sa porodicom, prijateljima, saradnicima i bendom odsjela u luksuznom hotelu u Zagrebu, gdje su bili sedam dana. Noć su plaćali 400 eura.

Kad se sve sabere i oduzme, Prijovićeva je “čisto” zaradila oko 2,5 milliona eura, tvrdi 24sata.hr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh