Estrada

Na koncertu Taylor Swift preminula djevojka: Temperatura dostizala 60 stepeni

Na sinoćnjem koncertu Taylor Swift desila se tragedija.

Taylor Swift - agencije

Njezina 23-godišnja obožavateljica Ana Clara Benevides umrla je nakon srčanog udara dok je čekala početak koncerta u Rio de Janeiru.

Liječnici na mjestu događaja pokušali su oživjeti mladu obožavateljicu, ali nisu uspjeli. Benevides je prebačena u gradsku bolnicu Salgado Filho, ali je ubrzo nakon toga umrla.

Na internetu se piše da je na koncert bilo zabranjeno unositi vodu te da je temperatura u Rio de Janeiru prelazila 38 stepeni. Neki navodi kažu da je na stadionu temperatura dostizala 60 stepeni.

Na TikToku su se pojavila snimke na kojima pjevačica tokom koncerta moli osoblje da obožavateljima da vodu.

Prema videima s TikToka, Taylor je u nekoliko navrata zaustavljala koncert i molila za vodu. U jednom je trenutku i publika počela vikati: “Vode, vode!” Fanovi kažu da su je redari ignorisali te da je u jednom trenutku vodu publici dijelila sama Taylor, pišu vijesti.

Oglasila se nakon smrti obožavateljice

Taylor Swift se nakon tragičnog događaja oglasila na Instagramu.

“Ne mogu vjerovati da uopće ovo pišem. S tugom u srcu javljam da smo izgubili obožavateljicu prije večerašnjeg koncerta. Ne mogu riječima opisati koliko sam slomljena. Imam jako malo informacija, znam da je bila predivna i jako mlada.

O ovome neću moći pričati na pozornici, jer me preplavi tuga kada i samo pokušam pričati o tome. Želim reći da mi je žao i da su moje misli s porodicom i prijateljima preminule obožavateljice. Ovo je posljednja stvar za koju sam mislila da se može dogoditi kada sam planirala nastup u Brazilu”, napisala je, prenosi Index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh