Mobiteli

Apple iPhone SE 4 će koristiti bateriju iPhone 14 modela

Apple iPhone SE 4, čije se lansiranje pominje da će biti 2024. godine, navodno će imati dizajn sličan iPhone 14 modelu. Novo je to što su sada stigle informacije da će i iPhone SE 4 takođe koristiti bateriju iPhone 14 modela.

Twitter / Printscreen | Apple iPhone SE 4

Ova informacija dolazi od pouzdanog sajta “MacRumors”, koji tvrde da su prototipovi iPhone SE 4 – s oznakom uređaja- viđeni opremljeni Li-Ion baterijama sa oznakom modela A2863. To je ista baterija koja se koristi za iPhone 14, s kapacitetom od 3.279 mAh.

Izvor tvrdi da interna dokumentacija dizajna za iPhone SE 4 takođe potvrđuje ovo. Ako Apple nastavi s korišćenjem ove baterije i za iPhone SE 4, to će predstavljati povećanje od 1.261 mAh u odnosu na kapacitet one na iPhone SE 3.

Međutim, treba napomenuti da se ova informacija odnosi na uređaje u fazi pre-produkcije, i planovi se uvijek mogu promijeniti, pružajući nam nešto drugačije od onoga što su glasine sugerisale.

Prethodne glasine su tvrdile da će iPhone SE 4 imati OLED ekran kompanije BOE, čime će postati prvi SE model koji napušta LCD ekran. Takođe se navodi da će kao i stariji i jači brat, imati “Action Button” i USB-C port, prenosi “BenchMark”, pišu Nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh