Internet

Facebook automatski šalje zahtjeve za prijateljstvo nakon posjete nekom profilu

Brojni korisnici Facebooka su se u petak požalili na neočekivani bug. Naime, prilikom posjete profilima drugih osoba automatski su slani i zahtjevi za prijateljstvo.

Facebook - Blogspot.com

Naime, brojni korisnici Facebooka su tvrdili kako je po posjeti profilima drugih osoba stranica automatski poslala zahtjeve za prijateljstvo. Ovaj bug je doveo u neugodnu situaciju mnoge koji su se bavili špijuniranjem bivših partnera, piše Klix.

Iz Mete, kompanije koja je vlasnik Facebooka su zvanično saopćili da su ispravili grešku “povezanu s nedavnim ažuriranjem aplikacije koja je uzrokovala pogrešno slanje nekih Facebook zahtjeva za prijateljstvo. Spriječili smo da se ovo dogodi i ispričavamo se zbog mogućih neugodnosti”.

Ova najnovija pogreška dolazi u trenutku kada je Facebookova matična kompanija Meta usred masovnih otpuštanja, zbog kojih je kompanija otpustila najmanje 13 posto svog osoblja, otpuštajući više od 11.000 ljudi.

Prošli mjesec, greška u Facebook oglasima previše je naplatila korisnicima i prisilila kompaniju da nakratko prekine sve oglase.

U novembru 2022. korisnici su izvijestili da su primijetili porast u broju ljudi koji su komentirali stranice slavnih u njihovom feedu, čak i ako nisu pratili komentatora ili slavne osobe. U to vrijeme Facebook je to opisao kao “problem” uzrokovan “promjenom konfiguracije”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh