Internet

Godišnji prihod ‘Twitter’ opao za 40 posto

Prihod “Twittera” na godišnjem nivou opao je za 40 posto u decembru, prenosi “Wall Street Journal” pozivajući se na upućene izvore.

twitter - Cnet.com

Izvještaj je objavljen nakon što je nekoliko oglašavača umanjilo ulaganja ovoj društvenoj mreži pošto je Elon Musk preuzeo kontrolu nad kompanijom 27. oktobra.

Tokom decembra, ulaganja u oglašavanje na “Twitteru” opala su za 71 odsto, navodi se u podacima istraživačke firme “Standard Media Index”.

“Twitter” za sada nije odgovorio na pitanja Reutersa o ovim informacijama.

Musk, koji je u novembru upozorio na mogućnost da “Twitter” bankrotira”, rekao je u decembru da je kompanija na putu da tokom 2023. godine uravnoteži troškove i izdatke.

“Twitter” je u januaru platio prvu kamatu na zajam koje su banke dale Musku da bi mu pomogle u finansiranju kupovine ove društvene mreže prošle godine, pišu Vijesti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh