Zdravlje

Dijeta po kojoj se ne jede 18 sati dnevno produžuje život: Smanjuje čak mogućnost za kancer

Istraživanje je pokazalo da dijeta po kojoj se ne jede čak do 18 sati na dan je zdrava za organizam i ojačava imunitet.

Dijeta - Net.hr

Mark Metson koji već 25 godina istražuje ovu “isprekidanu” dijetu kaže kako ona smanjuje stres, produžuje život i smanjuje mogućnosti za razne bolesti, kao što je rak.

Istraživanjem te dijete Metson je otkrio kako suzdržavanjem od jedenja ćelije u ljudskom tijelu pretvaraju se iz masnoće u energiju.

Ova “isprekidana” dijeta provodi se tako što u jednom danu imate razdoblje od 6 do 8 sati u kojem smijete jesti ili možete jesti dva veličinom umjerena jela sedmično, dok ostale dane unosite do 500 kalorija dnevno.

Metson savjetuje ljude da isprobaju ovu novu dijetu, ali da je kod nje osjećaj gladi i iritiranosti normalan na početku i da samo moraju izdržati i preći preko toga i imat će zdraviji život, piše “Večernji“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh