Zdravlje

“Moćni rastvarač svih vrsta kamenaca”: Svakodnevno pijte ČAJ od OVE BILJKE nekoliko sedmica i osjetit ćete promjenu

Biljka vrijesak koristi se za čišćenje krvi, protiv reume, artritisa i gihta te infekcija bubrega, mokraćnog mjehura i mokraćnih kanala. U narodnoj medicini najviše se cijeni njegova moć otapanja svih vrsta kamenaca.

Vrijesak - Wikimedia.org

No, da bi bio učinkovit, čaj od ove biljke treba svakodnevno piti tokom nekoliko mjeseci. Budući da pospješuje izlučivanje mokraće i vode iz tijela te potiče izmjenu tvari, vrijesak pomaže protiv reume, artritisa i gihta. Također je od pomoći kod upale bubrega, mokraćnog mjehura i mokraćnih kanala, prostate, jajovoda i jajnika.

Vrijesak pospješuje cirkulaciju krvi, smanjuje nivo šećera i masnoće u krvi te pomaže protiv ateroskleroze, loše cirkulacije u nogama i oscilirajućeg krvnog pritiska. Učinkovit je i kad se primjenjuje izvana. Kupkom od vrijeska liječe se kožni osipi, razni ekcemi, prištevi, lišajevi i gljivice, a obloge od vrijeska primjenjuju se kod upala oka, glaukoma i konjuktivitisa, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh