Zdravlje

Kombinacija smokvi i maslinovog ulja čisti bakterije u želucu

Narodna medicina krije zaboravljene odgovore na mnoge probleme, pa tako i u ovom slučaju. Evo kako ćete se najlakše osloboditi bakterija u želucu.

Smokve - Aura.ba

Mnogi ljudi imaju bakterije u želudcu, a one mogu uzrokovati razne bolesti i jako teško se liječe. Zato vam donosimo ovaj odličan prirodni lijek koji će vam pomoći da se oslobodite ovih malih napasti, piše Aura.

Smokve u maslinovom ulju su najbolji lijek za bakterije u želucu.

U teglu stavite suhe smokve zatim ih prelijete domaćim neprerađenim maslinovim uljem. Smokve možete isjeći na četiri dijela.

Trebalo bi da stoje bar 40 dana. Nakon toga, svako jutro uzimajte na prazan želudac po jednu smokvu. Poželjno bi bilo i po malu kašičicu maslinovog ulja u kom su smokve stajale.

Ako ne možete da čekate onda napravite dvije tegle, pa jednu počnite da uzimate nakon što su odstojale sedam dana.

Da bi izliječenje bilo brže i efikasnije, svoju ishranu treba da uskladite s liječenjem. Jedite isključivo kuhanu blagu hranu bez previše začina naročito ljutih. Nemojte jesti kiselo. Izbjegavajte masno meso, a naročito suhomesnate proizvode.

Hranu pripremajte na maslinovom ulju koje je prirodno neprerađeno.

Iskustva govore da kombinacija smokava i maslinovog ulja pomaže kod mnogih oboljenja, na primjer, neplodnosti, hemoroida, sva crijevnih oboljenja, zatvora, bronhitisa, astme.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh