Moda i ljepota

Prirodni preparat za brži rast kose

Tokom ljeta naša kosa oslabi, brže se lomi, pa je potrebna dodatna njega pri njenom zdravom održavanju, kao priprema za predstojeću jesen.

U nedostatku vremena uglavnom kupujemo već gotove proizvode, ali možda nije naodmet da isprobate i nešto prirodno, baš iz vaše kuhinje. Portal “Julyblossom.com” predlaže vodu od ruzmarina za brži rast kose i njen oporavak.

Priprema:
U šerpi prokuvajte vodu, a kada provri, dodajte ruzmarin i nanu, pa smanjite temperaturu ringle.

Pustite da se krčka oko 20 minuta. Kada se smjesa ohladi, dodajte jabukovo sirće. Promiješajte pa sipajte u bocu sa raspršivačem.

Kako da koristite preparat?
Nakon što operete kosu, sa šamponom i pakovanjem, polako naprskajte ovu vodicu od ruzmarina na cijelu kosu. Nije potrebno da ispirate vodom, jer je caka u tome da se zadrži što duže do sljedećeg pranja kose, prenosi Ona.rs.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh