Moda i ljepota

KAKO BRŽE OSUŠITI LAK ZA NOKTE? ISPROBAJTE OVE PRAKTIČNE TRIKOVE

Ako nemate formule za brzo sušenje laka, koje se posebno nanose u finišu, tu je nekoliko trikova koji će ‘spasiti dan’ i omogućiti da brzo krenete dalje, bez ponavljanja lakiranja.

Lakiranje noktiju - blogspot

Najpraktičniji način za brzo sušenje je lakiranje tankih slojeva te čekanje od po par minuta između svakog sloja. Time će lak učvrsnuti i svaki gornji sloj neće ga omekaniti.

Drugi trik je voda, odnosno stavljanje noktiju pod vodu, minutu nakon lakiranja. Efikasan način je i uranjanje nokta u čašu s ledom, također ubrzo nakon lakiranja, piše Cosmopolitan. No, treba paziti da sam led ne bi uništio lak.

Čvrstoću će svakom laku dati sloj laka sa šljokicama, one se obično bolje ‘prime’, pa je dobro staviti sloj na kraju. Osim toga, time se dobiva dodatan sjaj.

Lakiranje noktiju ritual je za koji ipak treba malo vremena, no također je bitno u kojemu su stanju nokti, piše Hayat.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh