Nakon što je prije nekoliko godina Američka uprava za hranu zatražila od proizvođača da za 95% smanje količinu perfluorooktanoične kiseline (PFOA), jer...
Godinama stručnjaci upozoravaju da je kožica najnezdraviji dio piletine i da je treba skidati prije pečenja ili kuhanja mesa jer stvara loš...
Bundeve su jedan od simbola jeseni. Porijeklo ove biljke je iz Sjeverne Amerike, a naturalizirana je širom svijeta. Uzgaja se po vrtovima...
Za početak, prestanite da mislite o hrani kao 'dobroj' ili 'lošoj' i umjesto toga redovno (svaka 3-4 sata) jedite užinu i obroke...
Jabuka je ljekovita, ali samo ako se jede cijela. Njena kora smanjuje proizvodnju hormona angiotenzina koji sužava krvne sudove usljed čega raste...
Neće vam trebati previše vremena da realizujete ovaj sjajan recept i uživate u ukusu
Za 4 osobe potrebno je: 1 pile, 150 grama tvrdog sira, 2 kašike prezli, pola margarina, 1 kašika mješavine začina, ulje, so...
Jesenje jabuke su stigle, vrijeme je da ih iskoristite
Vjerovatno se nikad niste zapitali zašto su neka jela ukusnija dan poslije? Ili zašto bismo meso, nakon pečenja trebali ostaviti da odmori?...
To je prvi dokaz da su rani ljudi imali svijest o predviđanju budućih prehrambenih potreba, ističu stručnjaci.