Hrana i piće

Kuhar podijelio genijalan trik: Evo kako ćete dobiti najkremastiji pire-krompir ikada

Samo jedna promjena u pripremi pomoći će vam u dobivanju savršeno kremastog pire-krompira

Morgan Hipvort (Hipworth), osnivač bistroa Morgan Bakehouse u Melburnu, Australija, podijelio je svoj jednostavan trik kako napraviti najkremastiji pire-krompir, a sve što je potrebno jest malo mlijeka, kako prenosi ”Daily Mail”. U videu koji možete pogledati ispod detaljno je objasnio svoju metodu pripreme.

Sastojci
500 grama krompira

100 grama maslaca

100 mililitra mlijeka

morska so

Priprema
Ogulite i narežite krompir na velike komade. Kuhajte ih u loncu s obilnom količinom morske soli.

Ocijedite krompir i zgnječite ga dok ne postane mekan. Vratite na laganu vatru i miješajte pet minuta.

U drugu posudu ulijte mlijeko i pustite da zavri. Polako ga dodajte smjesi krompira, zajedno s maslacem.

Miješajte dok krompir ne postane lagan i pahuljast. Po potrebi dodajte so.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh