Hrana i piće

TART S KREMOM OD KOKOSA – IZUZETNO FIN, UKUSAN I NEODOLJIV

Tart je naziv za vrstu peciva karakterističnog okruglog oblika i rebrastog oboda, koje je istovremeno i hrskavo i meko, a koje nježno obavija bogato punjenje… Danas Vam donosimo recept za tart sa kremom od kokosa.

Tart - screenshot/youtube

RECEPT:

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 125 gr šećera
  • 150ml ulja
  • 300gr brašna
  • 13gr praška za pecivo

Tijesto zamijesiti i ostaviti oko pola sata na sobnoj temperaturi. Mali dio tijesta odvojiti i staviti u zamrzivač oko 30 minuta.

CIJELI POSTUPAK PRAVLJENJA POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:

Krema:

  • 250 ml mlijeka
  • 50g šećera
  • 50g kokosovog brašna
  • 3 supene kašike brašna

Kuhati (uz stalno miješanje) dok se ne zgusne.
Premazati tart kremom, narendati zaleđeni dio tijesta preko i peći na 180 stepeni 20-25 minuta. Posuti kokosovim brašnom i šećerom.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh