Hrana i piće

Kako se priprema Tomahawk steak u rerni?

Želite pripremiti tomahawk steak u pećnici? Jednostavan recept za pripremu tomahawk steaka u pećnici.

Tomahawk steak ili ribeye odrezak podsjeća na oblik tomahawk sjekire. Ovaj komad mesa vrlo je kvalitetan i potrebno ga je pravilno pripremiti. Jedan od načina pripreme Tomahawk steaka je u pećnici. Kako se priprema Tomahawk steak u pećnici?

Sastojci za tomahawk steak u pećnici:

2 Tomahawk steaka
maslinovo ulje
krupna sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu
25 dkg maslaca
Priprema tomahawk steaka u pećnici:

Izvadite tomahawk steakove iz hladnjaka i ostavite ih na radnoj plohi 30 minuta.

Oko 15 minuta prije nego što budete spremni za pečenje u pećnici, zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva Celzijusa.

Tomahawk steakove po cijeloj površini premažite maslinovim uljem. Začinite krupnom soli i svježe mljevenim crnim paprom.

Stavite tomahawk steak na tavu izravno iznad plamena. Pecite ih oko 3-4 minute sa svake strane ili dok se obje strane dobro ne zapeku i dok se lako ne oslobode s tavice.

Skinite tomahawk steakove s tavice i stavite ih na veliki lim. Stavite ih u pećnicu i pecite ih oko 30 minuta. Izvadite tomahawk steakove iz pećnice, stavite ih na dasku za rezanje, lagano ih zamotajte folijom i ostavite da odstoje 10-15 minuta.

Tomahawk steak pripremljen u pećnici je spreman za posluživanje, prenosinet.hr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh