Posao

Roboti konobari poslužuju goste u još jednom gradu

Nakon uspješnog debija u restoranu Kort Caffe u Derventi, roboti konobari postaju prava atrakcija i u Trebinju

Nakon uspješnog debija u restoranu Kort Caffe u Derventi, roboti konobari postaju prava atrakcija i u drugom bh. gradu. Sada se mogu sresti i u Kort kafe restoranu u Trebinju, pružajući jedinstvenu interaktivnu uslugu koja osvaja goste svih dobnih skupina.

Dok su roboti konobari u restoranu Kort Caffe u Derventi već osvojili srca gostiju, sada će i posjetitelji u Trebinju doživjeti isti futuristički doživljaj. Ovi vrijedni i simpatični automati prepoznaju se po četiri nivoa za posluživanje, omogućavajući brzu i efikasnu uslugu koja povećava produktivnost restorana.

Osnovna svrha robota su transport hrane, pića i posuđa što će uveliko da olakša rad osoblja u restoranu.

Kada gost dođe u restoran konobar uzima narudžbu, te je prosleđuje u kuhinju. Kada je narudžba spremna postavi se na jedan od 4 poslužavnika na robotu, unese se broj stola i robot dostavlja hranu na zadano mjesto, nakon čega konobar poslužuje hranu na sto.

– Primijetili smo da je gostima to veoma zanimljivo tako da neki od njih sami uzimaju svoje narudžbe od robota, navode iz Korta.

Iako su prvenstveno tu da služe jela i pića, roboti konobari su više od toga. Oni mogu komunicirati s gostima, što dodaje poseban čar cijelom iskustvu. Ako ih dodirnete po glavi, oni će vam odgovoriti i čak se nasmiješiti! Ova interaktivna komponenta posebno je zanimljiva najmlađim gostima, ali i svima koji traže nešto novo i drugačije.

Uvođenje robot konobara u restorane kao što su Kort Caffe u Derventi i Kort kafe restoran u Trebinju pokazuje hrabrost i inovativnost kompanije Fructa Trade, koja prati tre4ndove koji su sve u sve češća pojava u svjetskim metropolama., prenosi indikator.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh