BIZnews

Tesla ruši cijene svojih vozila

​Smanjenje cijena dolazi nakon što je Tesla ovog mjeseca izvijestio da su njegove globalne isporuke u prvom tromjesečju pale za 8.5 odsto.

Pixnio

Proizvođač električnih automobila Tesla je snizio cijene na svojim glavnim tržištima, uključujući SAD, Evropu i Kinu zbog pada prodaje i prevelikih zaliha. Tesla je snizio početnu cijenu redizajniranog Modela 3 u Kini za 1930 dolara na 32.000 dolara, piše “Automotive News Europe”.

U Njemačkoj je američki proizvođač električnih automobila smanjio cijenu Modela 3 sa stražnjim pogonom na 40.990 evra s 42.990 evra. Takođe je došlo do smanjenja cijena u mnogim drugim zemljama u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi, rekao je potparol Tesle, piše “HAK”.

U SAD-u, Tesla je u petak snizio cijene svojih vozila Model Y, Model X i Model S za 2000 dolara. Smanjenje cijena dolazi nakon što je Tesla ovog mjeseca izvijestio da su njegove globalne isporuke u prvom tromjesečju pale za 8.5 odsto na 386.810 vozila jer se proizvođač automobila suočio sa smanjenom potražnjom za električnim vozilima i sve jačim cjenovnim ratom, u koji su uključena i jeftinija kineska vozila, pišu nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh