BIZnews

Lidl nije odustao od BiH: Poznato zvanično gdje se gradi prvi objekat u Sarajevu

Njemački maloprodajni lanac Lidl nije odustao od ulaska na tržište Bosne i Hercegovine i pored mnoštva promjena u samoj upravljačkoj strukturi koja je doživjela mnošto izmjena.

Nakon što se nezvanično govorilo o gradnji prvog objekta u Sarajevu, konačno su dostupni zvanični katastarski podaci koji su pokazali da je Lidl postao vlasnik zemljišta.

Naime, kao što se i ranije govorilo radi o kompleksu Energoinvesta TDS u sarajevskom naselju Novi Grad i to u ulici Džemala Bijedića i to kod budućeg kružnog toka koji će spajati ovu ulicu sa transverzalom koja nadvožnjakom vodi ka koridoru Vc.

Prema katastarskim podacima radi se o zemljištu površine 1019 metara kvadratnih.

Lidl na našem tržištu još javnosti nije prezentirao planove niti zvanične informacije o tome kada će prve prodavnice biti otvorene.

Ono što je N1 nezvanično saznao da će građani još zadugo čekati na otvorenje.

Treba podsjetiti da je jedan objekat već izgrađen i to u Bijeljini, piše N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh