BIZnews

Bili su u stečaju, sad zarađuju milione: Spasila ih domaća investicija

Domaća privreda nastavlja rasti i u teškim okolnostima, što pokazuju primjeri mnogih bh. kompanija.

Kompanija Majevica Srebrenik, poznatija kao Corn Flips, nastavila je s rastom prihoda i pozitivnim poslovanjem i u 2023. godini, izvještava BiznisInfo.ba.

Podsjetimo da je riječ o kompaniji koja je bila u stečaju, ali da je spašena nakon što je tuzlanski Bingo preuzeo paket dionica. Bingo je danas najveći dioničar ove kompanije koja se bavi proizvodnjom snack proizvoda.

Kompanija je u prvoj polovini ove godine ostvarila ukupne prihode od oko 5,5 miliona KM, u odnosu na oko 4,6 miliona KM iz istog perioda lani.

Dobit je za pola godine narasla na oko 1,2 miliona KM, sa oko 800 hiljada u prvoj polovini prošle godine.

Ovo pokazuje da kompanija nastavlja rasti i razvijati se u izazovnim okolnostima.

Podsjetimo, za cijelu prošlu godinu ukupni prihodi su bili 10,3 miliona KM, što je za oko milion KM više u odnosu na 2021.

Prihodi kompanije u posljednjih pet godina su udvostručeni. Ona danas radi punom parom i jedan je od najvažnijih privrednih subjekata u ovom gradu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh