BIZnews

Japanska kompanija širi poslovanje u BiH, otvoren novi pogon

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u Konjicu je svečano otvorio nove proizvodne pogone kompanije Tsubaki-Nakashima TN Bosnia d.o.o.

Japanska kompanija širi poslovanje u BiH, otvoren novi pogon - HABER.ba

Japanska kompanija koja širi proizvodnju u konjičkoj fabrici bavi se proizvodnjom komponenti ležajeva, valjčića, a svi proizvodi izvoze se širom svijeta za potrebe automobilske industrije.

Fabrika u Konjicu trenutno zapošljava 330 radnika, sa intencijom rasta i progresa u budućnosti, obzirom da je u posljednjih sedam mjeseci utrostručen broj radnika, pri čemu su zaposlenje pronašli mladi sa područja ove grada Konjica ali i šire.

Komšić je nove pogone otvorio zajedno sa gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem i direktorom kompanije Zlatkom Hadžimahovićem, piše Biznisinfo.

Japanska kompanija širi poslovanje u BiH, otvoren novi pogon – HABER.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh