Noviteti

Xiaomi SU7 kreće u proizvodnju

Službeno je predstavljen u decembru prošle godine, uživo smo ga vidjeli na MWC 2024 u Barseloni.

CarNewsChina/Youtube

Lei Jun (Xiaomi CEO) pohvalio se kako je imao sastanak koji je održan u Xiaomjevoj novoj tvornici gdje će se proizvoditi SU7, čak je objavio i video na X mreži iz same tvornice. Iako zvanična cijena još nije objavljena, spominje se kako bi osnovni model trebao imati cijenu od 33.500€ i ona vrijedi za kinesko tržište. Koja će biti cijena u Evropi za sada se ne zna.

Jedna od debata koja se vodi je trebaju li EV vozila imati samo ekran za kontrolu raznih funkcija ili bi i dalje trebale postojati razne tipke i prekidači, čini se kako je Xiaomi pronašao kompromisno rješenje. Radi se o setu fizičkih tipki koje su postavljene ispod ekrana, a preko kojih možete kontrolisati najvažnije funkcije. Kako sada stvari stoje to će biti opcija koju ćete moći naručiti posebno.

Ovo je rješenje vrlo elegantno i postavlja se pitanje kako se toga nisu dosjetili neki drugi proizvođači. Na taj način će biti zadovoljni i oni koji samo tipkaju po zaslonu, ali i oni koji žele “osjetiti” kontrole pod prstima. Kako god bilo, novi će se Xiaomi SU7 (Max) električni automobili nesumnjivo odlično prodavati, pišu nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh