Noviteti

Amazon će početi da prodaje automobile

Američka kompanija Amazon počet će od 2024. godine da prodaje automobile preko svoje platforme za onlajn kupovinu, prenosi CNBC.

Amazon - Moneycontrol

Od sljedeće godine, Amazon će omogućiti kupcima da kupe novi automobil na mreži, a zatim ga podignu u lokalnom zastupništvu.

Kupci će moći da pretražuju i izaberu dostupna vozila u svojoj oblasti i obave transakciju na Amazon platformi koristeći željeni način plaćanja.

Automobili južnokorejske kompanije Hjundai biće prvi koji će biti dostupni za kupovinu, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi Tanjug.

Izvršni direktor Amazona Endi Džesi rekao je da će partnerstvo sa Hjundaijem promjeniti “lakoću sa kojom kupci mogu da kupuju vozila na mreži”.

U okviru strateškog partnerstva dvije kompanije, Hjundai će takođe uključiti Amazonov Aleka glasovni asistent u svoje automobile od 2025. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh