Noviteti

Cadillac se vraća u Evropu

General Motors ozvaničava svoj povratak u Evropu ponudom za švajcarske kupce.

Cadilac Promo

U prodaji je električni SUV Cadillac Lyriq, a isporuke počinju u maju ili aprilu 2024. godine. Uskoro će se ponuda proširiti i na Francusku, Švedsku i još tri tržišta koja tek treba da budu otkrivena.

Povratak GM u Evropu već je najavljen na proljeće prošle godine, a kao dio “električne ofanzive”, očekivalo se da će se Cadillac prvo pojaviti u nordijskim zemljama.

Međutim, izabrali su Švajcarsku kao svoje ključno tržište za ponovno pokretanje evropskih operacija.

Prvi model je Lyriq, pet metara dugačak, ali elegantan SUV sa cenom od 85.000 evra i dometom od 530 kilometara. Prodaja se odvija direktno onlajn ili u glavnoj prodavnici u Cirihu.

Do sada, broj prodatih primjeraka Lyriq modela nije bio zadovoljavajuć na domaćem tržištu, pa ostaje da se vidi kako će proći u evropskim korporativnim krugovima. Očekuje se da će se, od General Motors brendova, još Chevrolet Equinox EV i Blazer EV pridružiti Lyriqu, piše B92.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh