Noviteti

VW Golf postat će električni kompaktni SUV

Ako pratite automobilsko tržište Volkswagenov Golf godinama je bio najprodavaniji automobil.

KoolShooters/Pexels/Ilustracija

Ipak, vremena su se promijenila, došli su neki novi brendovi i modeli, u prvom redu električni. Niko nije vjerovao kako bi Tesla Model Y mogao postati najprodavaniji automobil u Evropi, i to ne samo na tržištu električnih automobila, nego na cjelokupnom automobilskom tržištu.

Kompanija iz Wolfsburga shvatila je poruku i pokušaće ponovo oživjeti svoj legendarni automobil koji su prodali u ogromnom broju primjeraka. No, ovaj put odluka je pala na električni model, a koji bi trebao ležati na Scalable Systems Platformi (SSP) te će se proizvoditi u potpuno novoj tvornici u Volfsburgu.

Ovaj model bi trebao spadati u takozvanu A-segment SUV klasu. Spekuliše se da se radi o malo drugačijoj verziji VW ID.1 koji je takođe u planu, a koji je pozicioniran ispod modela VW ID.2all, koji je u stvari električna verzija modela Polo i koja bi trebala imati cijenu ispod 25.000 evra, dok bi VW ID.1 trebao imati cijenu od oko 20.000 evra. Gdje bi se u svemu tome trebao smjestiti novi električni Golf? Nismo sigurni. Možda negdje između, piše Računalo.com.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh