Noviteti

Stiže Renault Rafale

Renault je najavio novi model Rafale, čije ime je inspirisano avijacijom, kao još jedan kupe-SUV u svojoj gami.

Renault Rafale - Renault promo

Renault Rafale će biti atraktivniji “rođak” modela Austral i Espace, sa dinamičnijim dizajnom i E-Tech hibridnim pogonskim sistemom.

Francuski proizvođač odabrao je potpuno novo ime za ovaj SUV, umjesto da se odluči za jednostavnije Austral Coupe, o čemu se pričalo ili da oživi ime Avantime.

Iako će većina ljudi u nazivu Rafale prepoznati francuski višenamjenski borbeni avion, Renault je isto ime nekad davno već koristio, doduše takođe za jednu letjelicu.

Naime, trkački jednosjed C460, koji je 1934. godine predstavila avio kompanija Caudron-Renault, nazvan je Rafale, čime je objašnjena vezu sa današnjim francuskim proizvođačem automobila.

Renault ističe da je njegovo angažovanje u vazduhoplovnoj industriji uticalo na dizajn modela, čineći ih aerodinamičnijim – kao što je slučaj sa nadolazećim SUV-om, prenosi b92.

Novi model bi trebalo da postane vodeći kupe-SUV brenda Renault, pozicioniran u D-segmentu (srednja veličina), čime će ova kompanija zakoračiti u novi automobilski segment.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh