Noviteti

Dobre vijesti za Nissan

Japanski proizvođač automobila Nissan je u prethodnoj fiskalnoj godini uvećao svoj čist profit za tri odsto, na 1,51 milijardi evra.

Nissan - Vhv.rs

Na rast profita je uticalo slabljenje japanskog jena u odnosu na američki dolar, koje je kompenzovalo porast cijena sirovina, prenosi agencija Kjodo.

Operativni profit Nissana je u prethodnoj fiskalnoj godini koja se završila u martu porastao za 52,2 odsto, na 2,57 milijardi evra.

Nissan je danas prognozirao da će na kraju tekuće fiskalne godine, do marta 2024. godine, čist profit ovog proizvođača automobila porasti za 42 odsto.

U fiskalnoj 2022. godini je Nissan uspio da ojača temelje svog poslovanja doslednim spovođenjem sopstvenog plana za transformaciju biznisa, navodi se na sajtu ove kompanije, pišu Nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh