Aktuelno

Ford povlači gotovo dva miliona vozila

Proizvođač automobila Ford saopštio je da povlači skoro dva miliona vozila modela Eksplorer SUV, proizvedenih između 2011. i 2019. godine, zbog bojazni da bi kopča koja drži oblogu vjetrobranskog stakla mogla da otpadne tokom vožnje.

Ford

Ovo je jedno od najvećih povlačenja vozila u SAD od početka godine, prenosi Forbs.

Američka kancelarija za bezbjednost saobraćaja (NHTSA) prikazala je dokumenta koja su im podnijeta zbog toga što bi kopča, koja se nalazi na 1.889.110 vozila, mogla da se olabavi i izazove odvajanje obloge vjetrobranskog stakla, čime bi povećala opasnost na putu i rizik od nesreća.

Zaključno sa 12. januarom, u Fordu su imali informaciju o 568 onlajn pritužbi i više od 14.000 prijava putem garancija u vezi sa otpadanjem ili nedostatkom dijelova obloge, pokazuju dokumenti NHTSA.

Hronologija povlačenja objašnjena u dokumentima pokazuje kako NHTSA i Ford ovaj problem analiziraju još od 2018. godine, ali Ford je prethodno zaključio da “ne postoji nerazuman rizik za bezbjednost” zbog male količine spornih dijelova.

Prošle godine je NHTSA pokrenula preliminarnu istragu i sugerisala kako ipak to djelimično predstavlja opasnost, zbog čega je Ford ponovo procijenio situaciju i pokrenuo povlačenje vozila, pišu nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh