Aktuelno

Njemački proizvođač automobila mora otpustiti sve radnike

Ostaje neizvjesno kako će i hoće li se rad u proizvodnim pogonima nastaviti.

Sono Motors

Njemački proizvođač automobila Sono Motors, koji je zapao u finansijske probleme, već je otpustio veliki broj zaposlenih tokom prošle godine, a sada prema pisanju njemačkih medija, otkaz prijeti i preostalim radnicima prijeti otkaz nakon što je pokrenut stečaj.

Stvari po ovu kompaniju izgledaju loše uprkos razgovorima sa potencijalnim investitorima. Šanse za sklapanje spasonosnih poslovnih ugovora, prema navodima njemačkih medija, jako su mali.

Minhenska kompanija je saopćila da ne može da pronađe investitora i da su uprkos pregovorima male šanse za brzo sklapanje ugovora. Iz tog razloga planira se otkaz ugovora o radu preostalim radnicima. Očekuje se da će otkazi stupiti na snagu narednih dana.

Sono Motors je prvobitno planirao da napravi revoluciju na tržištu svojim solarnim električnim automobilom Sion, međutim plan nije uspio. Sada će tehnologija biti prodata drugim proizvođačima automobila.

Ostaje neizvjesno kako će i hoće li se rad u proizvodnim pogonima nastaviti, piše biznis.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh