Aktuelno

Toyota FT-Se Concept stiže tek nakon 2026. godine?

Na nedavno održanom Tokyo Mobility Show sajmu Toyota je predstavila svoj novi koncept električnog sportskog automobila. Izgleda odlično, ali neće se tako skoro pojaviti.

Toyota FT-Se Concept

Iz japanskog automobilskog diva posljednjih mjeseci dolaze prilično oprečne informacije. I dok s jedne strane ne vjeruju kako je budućnost automobilske industrije električna, s druge strane najavljuju neke svoje nove električne modele kao što je to i ovaj Toyota FT-Se Concept.

Ovaj bi automobil mogao imati i ručne električne brzine, šta god to značilo. Naime, samo je nekoliko modela koji imaju dvije brzine i one su automatske, tako da se postavlja pitanje šta znači povratak na ručne brzine.

Ovaj novi model ima veze s Toyototinim GR (Gazoo Racing) Design Groupom, koja je poznata u svijetu autosporta.

Toyota je otkrila kako će novi FT-Se imati istu bateriju kao i Lexus LF-ZC, model koji je najavljen za 2026. godinu. Drugim riječima, ni ovaj model ne treba očekivati ranije, piše Racunalo.com.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh