Svaštara

Kako prepoznati da žena glumi orgazam? Stručnjaci otkrili znakove lažnog zadovoljstva

Švedski istraživači tvrde da su otkrili siguran znak kada žena to glumi, i kažu da su ekstatični glasni jauci i vriskovi rijetkost.

Naučnici su slušali 34 sata audiozapisa aktivnosti u spavaćoj sobi kako bi došli do svojih zaključaka te su naveli da pretjerivanje u smislu preglasnog uzvika i previše stenjanja znak da je zadovoljstvo vjerovatno lažno.

Blagi jauci i gunđanje su mnogo češći, sa vrlo malo govora, tvrde naučnici. I, suprotno popularnom mišljenju, muškarci su jednako glasni kao i žene.

Istraživači s Univerziteta Lund analizirali su snimke 2.239 seksualnih susreta koje su im dostavili voljni parovi. Na snimcima je bilo 21.314 uzdaha, 74.422 sloga i 54.145 stenjanja ili gunđanja.

Jedan od ciljeva istraživanja bio je identificirati sve zvukove koji bi mogli biti tragovi lažiranja. I za muškarce i za žene, vokalizacije su postajale duže, glasnije, više tonova, glasnije i tonskije kako je uzbuđenje dostiglo vrhunac.

Muškarci uopće nisu manje glasni. Govor ili čak minimalno verbalizirani uzvici su neuobičajeni. Vrlo mali broj vokalizacija bi se mogao opisati kao vrisak.

Veća jačina zvuka, pretjerano vokaliziranje i dužina slogova bili su znakovi da žena glumi, dok su varijacije u visini i neočekivanost nekih zvukova bili znak autentičnosti.

Na osnovu zapažanja da žene uglavnom stenju, ljudska seksualna vokalizacija se često prikazuje kao nešto više od svjesnih pokušaja žena da udovolje svojim partnerima.

Ova ideja je zasnovana na samoprijavama ili studijama pornografije jer još niko nije analizirao snimke stvarnog ljudskog seksa. Ova studija, prva koja je izvršila analizu autentičnih seksualnih epizoda, daje sasvim drugačiju sliku.

Zasnovano na ovim novim dokazima, ljudske seksualne vokalizacije su barem djelomično iskreni i spontani izrazi dopadanja, koje proizvode i muškarci i žene u trenucima intenzivnog zadovoljstva. prenosi klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh