Svaštara

Ovo su uobičajene greške koje radite s bojlerom, a nekad vas mogu koštati mnogo para

U vremenima kada su proračuni napeti zbog porasta računa za plin i struju, stručnjaci upozoravaju na pogreške koje bi mogle rezultirati dodatnim troškovima, ne samo zimi, već i tokom ljeta.

Danielle Robinson, voditeljica kategorije centralnog grijanja u Toolstationu, ističe da bi potencijalni trošak, ako se zanemare problemi, mogao premašiti 3000 eura (5.856 KM) za novi bojler i instalaciju.

“Dobra vijest je da postoje jednostavna podešavanja koja možete napraviti kako biste smanjili troškove u nadolazećim mjesecima – i kako biste izbjegli potpuni kvar bojlera”, izjavila je Danielle.

Evo nekoliko ključnih savjeta:
Ostavljanje bojlera uključenim 24/7:

Ostavljanje bojlera uključenim cijelo vrijeme može rezultirati nepotrebnim trošenjem energije. Preporučuje se postavljanje mjerača vremena na bojler kako bi se grijala voda samo kada je to potrebno, poput jutarnjih i večernjih sati.

Redovito servisiranje bojlera:

Iako održavanje bojlera može izgledati kao dodatni trošak, redoviti servisi pomažu identificirati probleme prije nego što postanu skupi za popravak. To dugoročno štedi novac sprječavajući gubitak topline.

Odzračivanje radijatora:

Redovito odzračivanje radijatora poboljšava učinkovitost grijanja kuće. Ovaj jednostavan korak može rezultirati smanjenjem računa za energiju.
Razmišljanje o pametnim termostatima:

Investiranje u pametne termostate može poboljšati energetsku učinkovitost doma, ali važno je uzeti u obzir početnu investiciju, piše Dom i dizajn.

Danielle ističe da je održavanje bojlera ključno za izbjegavanje nepotrebnih troškova te da su male promjene i redovita briga o sistemu grijanja odlučujući faktori za uštedu novca. prneosi Radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh