Svaštara

Dolazi nam godina Drvenog zmaja, evo šta to znači

Uprkos činjenici da će godina Drvenog zelenog zmaja početi 10. februara, njen dolazak ćemo slaviti počevši od Nove godine 31. decembra.

kineska nova godina Pixabay PublicDomainPictures

Prema kineskoj filozofiji, poklone treba birati ne samo u skladu sa životinjom godine. čiji element vatra, trebali biste da obratite pažnju i na element koji će vladati 2024. godinom, a to je drvo.

Za one koji ne žele da pogreše sa izborom, astro portal oboz.ua je sastavio listu poklona koje ove novogodišnje noći svakako ne treba stavljati pod jelku – mogu da naljute ili uznemire Zmaja.

Pokloni koje godina Zmaja neće tolerisati

Sam Zmaj personifikuje element vatre, tako da ove godine ne bi trebalo da date ništa vezano za njega – nadmeno stvorenje neće tolerisati konkurenciju.

Pogotovo ako se ima u vidu da će ovo biti godina Drvenog Zmaja, kome vatra predstavlja pravu pretnju. Stoga će sveće definitivno biti loš izbor.

U raznim mitologijama sveta, zmajevi su blisko povezani sa blagom i bogatstvom. Dakle, davanje nečeg jednostavnog i slatkog, ali jeftinog, razljutiće vlasnika godine.

Čak i ako ne možete dati brendiranu stvar ili nešto skupo, među svim opcijama izaberite onu koja pripada najvišoj cenovnoj kategoriji u svom segmentu.

Ako je čaj, treba da bude najkvalitetniji, ako su ukrasni predmeti, onda nešto neobično i retko, ako je šolja, onda treba da bude od pravog porcelana. I tako dalje po istom principu.

Jaki mirisi se takođe smatraju lošim izborom kada dođe godina Zmaja. Dakle, poklon parfema, kućnih mirisa ili mirisne kozmetike bolje je odložiti za neku drugu priliku.

Takođe, bliže pogledajte boju predmeta koji planirate da poklonite. Zmajevi vole jarke boje, posebno crvenu, a ove godine zelenu.

Zato izbegavajte tamne i dosadne predmete. Crna, bež, siva, smeđa mogu naljutiti mitsko stvorenje.

Umesto toga, svi pokloni od drveta – od posuđa do nameštaja – biće uspešni. Nakit i pribor sa likom Zmaja takođe će biti dobar izbor.

Ako možete, kupite razne luksuzne ili dizajnerske predmete – oni će oduševiti probirljivog Zmaja, piše Luftika.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh