Svaštara

Evo koje tri pasmine pasa najteže podnose hladnoću

Na ovu se temu osvrnula i stručnjakinja za pse Lorna Vinters

pas spava - Pixabay

Vani je svakim danom sve hladnije, ali ta činjenica ne mijenja ništa za vlasnike pasa koji svoje ljubimce moraju šetati barem dva puta dnevno.

Psima s debljim krznom promjena temperature neće toliko smetati, ali postoje pasmine koje su zimi posebno osjetljive.

Na ovu se temu osvrnula i stručnjakinja za pse Lorna Vinters (Winters), koja tvrdi da su na hladnoću najosjetljiviji francuski buldog, čivava te mali engleski hrt.

– Na hladnoću su osjetljivi svi mali psi i oni s kratkom dlakom, ali taj učinak puno manje će osjećati psi koji su često aktivni – rekla je.

Vinters vlasnicima ovih pasmina savjetuje da ljubimcima pomognu tako da ih obuku u kaputiće ili majice kako im dlaka ne bi izravno bila izložena hladnoći. Kao još jedno rješenje izdvojila je i cipele za pse koje će spriječiti da šapice psa dodiruju smrznuto tlo, piše Index.hr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh