Svaštara

Recept za dugovječnost: Evo šta 101-godišnji neurolog pojede u jednom danu

Doktor Howard Tucker, 101-godišnji neurolog, nema namjeru uskoro ući u mirovinu. Štoviše, on mirovinu naziva “neprijateljem dugovječnosti”. Također, ne samo da uživa u svom poslu već njeguje i svoje hobije, redovito vježba i druži se s prijateljima sklonim zabavi koji ga “drže mladim”.

foto: Pixbay

Sljedeće pitanje koje se prirodno postavlja je: Što Tucker jede tijekom dana? Nimalo iznenađujuće, njegovi dnevni obroci zapravo su prilično jednostavni.

Evo što on jede tijekom dana:

Doručak:

Tuckerov doručak je jednostavan i ukusan. Uvijek bira sezonsko voće, poput sočnih naranči zimi i osvježavajuće lubenice ljeti. Taj svježi izbor voća slaže na tanjur, a uz to popije i čašu mlijeka. Iako mnogi hvale kavu, Tucker i njegova supruga preferiraju čaj, naglašavajući da im njegova aroma više odgovara.

Ručak:

Iako ovo nije preporuka za sve, Tucker obično preskače ručak. On naglašava koliko je važno slušati svoje tijelo i prepoznati signale koje šalje. Ako osjetite umor ili pospanost, to je znak da je vrijeme za obrok, piše Mind Body Green.

Večera:

U večernjim satima Tucker voli prirediti večeru koja spaja različite okuse i hranjive sastojke. Riba i povrće često dominiraju njegovim tanjurom, iako ponekad zna posegnuti i za mesom. Ipak, češće se opredjeljuje za plodove mora, što podsjeća na mediteranski način prehrane koji se povezuje s dugim životom. Da bi unijeli dozu radosti i zadovoljstva u svoj život, petkom navečer on i njegova supruga često si priušte martini.

Desert:

Kada je riječ o desertu, Tucker je i tu poprilično jednostavan. Rijetko poseže za kolačima ili pitama. Umjesto toga, često se odlučuje za još jedan komad voća kako bi završio obrok. Ponekad, kako bi sebi uljepšali dan, zasladit će se s malo sladoleda, smatrajući to prihvatljivim užitkom za dušu. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh