Svaštara

Istraživanje pokazalo: Evo koliko vremena provedemo spavajući, a koliko vodeći ljubav!

Koliko dugo spavate? Gledate TV? Radite?

Spavanje - Ilustracija / Pixabay/Pexels

Jedina aktivnost na koju provodite veći dio života je spavanje. Ali kako se to može usporediti s poslom, druženjem i smijehom? Naime, 26 godina ukupnog života provedemo spavajući. Nakon spavanja, čak 12 godina utrošimo na poslu, a u gledanju televizora nam prođe 8,8 godina, piše Dreams.

Na shopping nam „ode“ 8,5 godina života, a 3,6 godina nam prođe u jelu i piću. Iako živimo u internet eri, statistika pokazuje da provodimo nešto više od tri godine surfajući internetom.

Čak dvije godine života vam prođu u sastancima, a podatak interesantan ženama je da im čak godinu i pol dana prođe u šminkanju. Iako vam se čini da vam najviše vremena prolazi u putovanju s posla i od posla, svega 60 dana života utrošite na prijevoz.

U fizičkoj aktivnosti nam prođe 1,2 godina života, a u vođenju ljubavi 117 dana. Posebno je zanimljivo da muškarci u životu doživljavaju orgazam 9 sati, dok žene cijeli život u orgazmu uživaju tek 1 sat. Detaljna statistika iznesena je na Twitter profilu World of Statistics. prenosi Vecernji list


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh