Svaštara

Ova salata proglašena je najgorim jelom na svijetu

Indigirku, rusku riblju salatu koja potiče iz Jakutije, najhladnije naseljene regije na svijetu, nedavno su čitatelji onlajn prehrambenog vodiča Taste Atlas proglasili najgorim jelom na svijetu.

salata - Screenshot

Indigirka je prilično jednostavno jelo. Sastoji se od bijele ribe isjeckane na kockice pomiješane s lukom, uljem, solju i biberom.

Iako na prvu ne zvuči tako loše, problem s ovom salatom je što riba nije samo sirova, već i potpuno smrznuta. To je, naravno, i za očekivati ​​od jela rođenog u regiji gdje temperature padaju i do -70 stepeni Celzijusa, piše Oddity Central. prenose nezavisne

Jelo se obično poslužuje kao predjelo, popraćeno kriškama limuna i malo votke, prenosi Krstarica.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh