Svaštara

DOBILA BEBU U 63. GODINI: MUŽU SVI ČESTITAJU, A MENI KAŽU DA SAM PRESTARA

Jenny, 62-godišnja Instagram zvijezda, rodila je svoje treće dijete iako 16 godina nije dobila menstruaciju, a suprug joj se podvrgnuo vazektomiji, prenosi The Sun.

žena trudnica - Novi

O svom iskustvu s trudnoćom u zrelijoj dobi i nakon menopauze progovorila je na društvenim mrežama, dok je svoje dijete opisala kao “čudo”.

Nakon što je otkrila da je trudna u sedmom desetljeću života, Jenny je uvidjela dvostruke standarde oko spola roditelja. Naime, niko ju nije piteo koliko njezin suprug ima godina, već su mu čestitali, a njoj su mnogi pisali da je “prestara” za još jedno dijete.

Kada ljudi saznaju da ćemo dobiti dijete, njemu daju high five. On ima 72 godine, imate još pitanja? – poručila je 62-godišnja mama koja je rodila krajem novembra.

Brojni kritičari, ali brojnija podrška

Dok se spremala za još jedan porođaj, Jenny se obračunavala s kritičarima koji joj zamjeraju što je odlučila roditi u njezinim godinama.

Jedna komentatorica napisala joj je da je “nezdravo roditi dijete nakon 35. godine”, a trudnica joj je ironično odgovorila da “cijeni njezine savjete”. Drugi su stali uz Jenny i pisali kako “nema ništa loše” u tome što je starija mama.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh