Svaštara

Trik za pripremu pire krompira: Tiktokerica tvrdi da smo ga sve vrijeme pravili pogrešno

Kremasti pire krompir je savršen prilog za mnoga jela, ali njegova priprema može biti prilično naporna usljed dugog gnječenja, međutim, tiktokerica Polly Pocketsy pokazala je jednostavan trik kojim ćete uštediti vrijeme.

Pire krompir sa lukom - Stvarukusa.rs

Korisnica TikToka Polly Pocketsy je na društvenim mrežama podijelila svoj trik za brzu pripremu pire krompira, napisavši u opisu videa da je potreban samo jedan minut.

Jednostavan način, prema njenim riječima, ne zahtijeva nikakve otmjene sastojke i kuhinjsku opremu – sve što vam je potrebno su skuhani krompir (po mogućnosti ravnomjerno isječen), malo soli, putera, mlijeka i, što je možda najvažnije, mikser.

Upute su, kao što je prikazano u videu, jednostavne – nakon što je oguljen krompir skuhan, dodajte veliku kašiku putera i posolite, prije nego što ga umutite električnim ručnim mikserom.

Korištenje ovog kuhinjskog uređaja umjesto ručnog gnječenja krompira ne samo da će spasiti vaše bicepse od napornog treninga, već će također osigurati svilenkastiji i paperjastiji krajnji proizvod i uštedjeti vrijeme.

Polly je zatim demonstrirala konačni rezultat – pire bez grudvica savršene teksture. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh