Svaštara

Sara radnicima na SASTANKU saopštila šokantne vijesti: Svi su se uhvatili za glave i zaplakali

Trebalo im je neko vrjeme da shvate šta im ona govori.

Sara Blejkli - Instagram

Amerikanka Sara Blejkli (50) pokretala je posljednjih godina nekoliko poslova, uključujući i jedan u Dizni svijetu dok nije pronašla sebe u brendu midera Spanx.

Tada joj je krenulo i nabolje. Majka četvoro djece počela je lijepo da zarađuje i profitira od svoje Instagram stranice, a gostovanja na televizijama su se samo nizala.

Kada je podvukla crtu za posljednjih 12 mjeseci shvativši da je prešla sva očekivanja, odnosno vidjevši da ima ogroman profit, riješila je da časti čak 500 svojih radnika.

Ona ih je okupila na žurci koju je organizovala kako bi proslavila uspjeh firme i tamo im je saopštila da firma sada vrjedi čak 1,2 milijarde dolara!

Dok su se oni gledali u čudu, Sara ih je obradovala viješću da će im svima kupiti po dvije avionske karte u prvoj klasi za bilo koje mjesto na svijetu, a daće im i po 10.000 dolara za trošak.

Uporedo sa pričom Sare Blejkli pred okupljenima kako će svoju firmu prodati drugoj kompaniji, mnogi zaposleni su plakali od sreće držeći se za glave.

– Ići ću na medeni mjesec sa vjerenikom, idemo na Bora Boru – rekla je jedna žena.

– Odljetet ću u Švedsku sa svojom djevojkom – rekao je jedan od Sarinih najboljih radnika.

Sara Blejkli pokrenula je Spanx 2000. godine sa samo 5.000 dolara ušteđevine.

– Posmatrala sam te večeri krem ​​pantalone koje sam imala. Nikada ih nisam nosila jer nisam imala donji veš koji se ne bi ocrtavao. Tada sam riješila da proizvodim veš koji bi riješio taj ženski problem – rekla je između ostalog ova uspješna i veoma velikodušna šefica, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh