Svaštara

Imate slijepo crijevo? Onda vam je zabranjeno živjeti u ovom gradu!

Brojne države imaju pravila i zakone koje je potrebno zadovoljiti kako biste se preselili.

Villas las Estrellas - Twitter

Najčešće su to dozvole za rad i boravak koje je potrebno ishoditi, ali jedno mjesto na svijetu od vas će prvo zatražiti da izvadite slijepo crijevo.

Naime, u naselju na Antarktici, Villa Las Estrellas, ne možete živjeti ako prije doseljenja niste izvadili slijepo crijevo. Tamo je to nužna mjera opreza jer je najbliža bolnica udaljena čak 1000 km.

Villas las Estrellas broji oko 100 stanovnika koji su uglavnom znanstvenici ili osoblje čileanskih zrakoplovnih snaga ili mornarice. Ponekad se vojnici odluče na preseljenje tamo sa svojim obiteljima.

U naselju postoji škola, banka, pošta i ostale osnovne ustanove. Tamo živi i nekoliko liječnika, ali operacija uklanjanja slijepog crijeva prije života tamo ipak je nužna jer nitko od tamo prisutnih liječnika nije specijalist kirurgije. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh