Svaštara

SOK OD OVOG VOĆA POMAŽE U BORBI PROTIV NAJTEŽIH BOLESTI

Zbog velike količine prirodnih šećera koji su osnova građe ovog voća, sok od ananasa najčistiji je oblik voćnog soka, navode stručnjaci.

Sok od ananasa - Web-tribune.com

Jedini dodatak soku od ananasa je askorbinska kiselina, poznatija kao vitamin C, a dodaje se kako bi očuvala boju i ukus soka.

Ananas je najveći prirodni izvor enzima bromelaina. Upravo zbog bromelaina, ananas je snažno sredstvo u borbi protiv raka. Uostalom, osim za preventivne potrebe, ananas se može konzumirati i tokom hemoterapije kako bi suzbio rast kancerogenih ćelija. prenoisi “Hayat“.

I druga svojstva ananasa dobra su u borbi protiv raka, a posebno raka prostate i raka debelog crijeva. Takođe, zbog vitamina C sok od ananasa sjajan je za očuvanje srca zdravim, a istraživanja iz Finske i Kine utvrdila su da unos veće količine vitamina C umanjuje rizik od koronarne bolesti srca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh