Svaštara

Supruga slavnog glumca : Preživjela sam rak, a da nisam ni znala

Počela sam planirati svoj sprovod prije no što sam uopće rekla suprugu, priznala je Džordžija Tenant

Supruga glumca Dejvida Tenanta (Davida Tennant), najpoznatijeg po ulozi u seriji “Doctor Who”,Džordžija Tenant (Georgia) na Instagramu je objavila fotografiju iz liječničke ordinacije. U opisu je otkrila da je fotografija nastala 2018. godine., kada joj je bio dijagnosticiran rak grlića maternice.

Kako je objasnila, svoju priču je podijelila s javnosti da bi upozorila druge žene da nikad ne preskaču pregled.
– Oni koji me znaju, znaju da volim puno pričati o sebi, a oni koji me ne znaju, znaju da volim neke stvari držati u privatnosti. Ipak, mislim da bi ovo svi trebali znati. Prije nekoliko sedmica sam dobila abnormalni nalaz papa testa, tačnije, pisalo je da je riječ o graničnim promjenama”, započela je svoju ispovijest u blogu koji je pisala 2018. godine, a sad ga je odlučila javno objaviti.

– Počela sam planirati svoj sprovod prije no što sam uopće rekla suprugu. Ako imate djecu, vrlo brzo počnete razmišljati o tome što će se događati. Tražila sam savjete od Googlea i sličnih stranica koje su me malo umirile. Jer “granične promjene” se na tim stranicama ne čine tako strašne”, napisala je Džordžija.

Sljedeći put kad je otišla doktoru, napravio je biopsiju i potvrdio da nema rak te da nije granični slučaj. No kada je dvije sedmice kasnije išla na kontrolu, doktor je rekao da je ipak imala rak, no da su ga biopsijom uspjeli odstraniti u cijelosti.

– Preživjela sam rak, a nisam ni znala da sam ga imala. Da sam vjerovala stranicama na internetu, priča se ne bi ovako razvila. Da nisam išla doktoru, ovo je mogla biti puno drugačija priča. Bit ću zauvijek zahvalna što je nisam trebala ispričati – napisala je Džordžija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh