Svaštara

Kako da NE postanete mama svom mužu: Jednostavno uputstvo

Kuhate dobro, solidno zarađujete, kuća vam je čista i uredna, ali nešto ne funkcioniše – ne možete da nađete muškarca. Vrijeme je da prestanete da izigravate “mamu” svakom muškarcu u vašoj blizini.

No image - Haber.ba

Roditelji mnoge devojčice uče kako da budu emotivne, poslušne, brižne… To nije loše, ali vremenom devojčice porastu pa se pretvore u “mame” koje svom muškarcu brišu nos. Igranje takve uloge u porodičnom životu je izuzetno opasno i za psihičko i za se*sualno zdravlje žene.

Šta muškarci osećaju?

Ako žena svog muža tretira kao dete, pre ili kasnije doći će do razvoda. Muškarci ne podnose kada ih neko kontorliše ili prevaspitava. Čak i ako je frižider pun hrane, a kuća udobna i čista, nema garancije da će muškarac ostati. On će najčešće pobeći glavom bez obzira samo zato da bi izbegao “mamu” u vama.

Ako se žena pretvorila u “mamu”, tu nema govora o kvalitetnom se*su, jer takva žena nije poželjna – muškarac je ne gleda kao se*sualni objekat!Kako da izbegnete ovu opasnu ulogu i sačuvate brak?

1. Mislite malo na sebe. Šta vas je ono činilo srećnom? Pevanje, ples, crtanje… Uradite nešto za sebe.

2. Pustite muža da bude odrasla osoba. Podelite odgovornosti oko kuće, dece, finansija…

3. Smanjite malo obim posla koji obavljate. Deci se neće ništa desiti ako jedan dan pojedu podgrejan ručak ili sendvič. Možda bi muž radije da sednete sa njim i popijete kafu, nego što usisavate kuću…

4. Setite se ko ste bili vi, a kakav je bio vaš muž kada ste se upoznali. Dozvolite mu da se vrati svojim snovima. A i vi poradite na ostvarenju vlastitih želja.

Muškarac ima samo jedan zadatak u porodici: Evo koji!

5. Dopustite sebi ponekad da budete žena: ranjiva, nemoćna, nežna… Vaš muž neće imati drugi izbor nego da pored takve žene bude muškarac.

6. Ako hoćete da imate strast u spavaćoj sobi, prestanite da ga opominjete da se bolje obuče kad krene napolje. On nije vaše dete, on vam je muž!

7. Pustite malo i supruga da odlučuje o sudbini porodice.

8. Ne raspituj se preterano o životu svog muža pre vas. Ako to želi, on će vam ispričati.

9. Ako uradi nešto pogrešno, nema potrebe da ga dva puta opominjete vezano za to. Prvi put će vas saslušati, a drugi put ignorisati.

10. Dozovli mu da se brine o tebi. Ti si mu supruga, njegov zadatak je da pazi na tebe,piše Stil


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh