Svaštara

Terapeuti saglasni: Ovih nekoliko znakova pokazuju da brak neće potrajati, a šta vi kažete?

To nije razlog za preveliku brigu jer su partneri očigledno pristali na neku vrstu kompromisa

ljubav - Depo.ba

Iako se*s nije najbitnija stavka u braka, on može biti razlog brojnih problema među partnerima. Ona smatraju da postoji nekoliko problema kada je se*s u pitanju, koji mogu negativno uticati na bračnu zajednicu, piše “Azra“.

Kada partneri se*sualne odnose imaju manje od 10 puta godišnje, to nije razlog za preveliku brigu jer su partneri očigledno pristali na neku vrstu kompromisa.

-Partneri se na kraju otuđe jedno od drugog na jednoj vrlo dubokoj, emocionalnoj razini- smatra se*sualna terapeutkinja Sari Cooper za Huffingtonpost.com.

U takvoj situaciji bitno je da se*sualno frustrirani partner kaže drugom šta ga muči, ali bez vrijeđanja i okrivljavanja.

Ono što mnogi smatraju jako bitnim jeste osjećaj da smo željeni. Ukoliko partner prestane podsjećati partnericu na to da je željena ili je slučaj obrnut, se*sualni život je sigurna žrtva tog nedostatka.

Kada jedan od partnera načini preljubu iz bilo kog razloga, vraćanje povjerenja je jako dug i težak proces, a vraćanje intimnih odnosa u normalu još teži.

Često se događa da nedostatak se*sa nastaje onoga trenutka kada edan od supružnika prestane voditi brigu o svom izgledu. Stres i svakodnevne obaveze čine svoje, ali nedostatak brige o sebi druga strana može protumačiti kao nedostatak volje da se brinete o bilo čemu pa čak i o osjećanima prema “ugroženoj” strani.

Nemamo svi ista interesovanja pa se tako događa da vam partner prizna da ga privlači grublji se*s ili igranje uloga u spavaćoj sobi, najgore što možeš učiniti je nasmijati mu se u lice, čime ćete u njemu izazvati odbojnost ka međusobnom odnosu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh